Overlast van kippen in Santa Cruz de La Palma

Het aantal kippen groeit in Santa Cruz. In de kloof Las Nieves lopen meer dan duizend kippen vrij rond. Het zijn vooral de hanen die voor overlast zorgen en de buurt uit zijn slaap houdt.

De vereniging van verlaten dieren heeft opdracht geregen om loslopende kippen te verwijderen. Eenvoudig is dat niet, de kippen reproduceren zich sneller dan de verenging Anipal kippen kan vangen.

Kip in Santa Cruz de La Palma
Haan in de kloof Nieves in Santa Cruz de La Palma

Niet iedereen is een voorstander van het verwijderen van de kippen in Santa Cruz. Voorstanders willen de kippen vrij rond laten lopen, tegenstanders klagen over geluidsoverlast en slechte nachten door luidruchtige hanen.

Volgens de gemeenteraad creëert de aanwezigheid van kippen een probleem voor de volksgezondheid door de aanwezigheid van rottend voedsel. Bovendien zorgen al die loslopende kippen voor een slecht imago. Dit laatste wordt door de voorstanders om kippen vrij te laten rondlopen tegengesproken: de aanwezigheid van kippen geeft Santa Cruz een aantrekkelijk landelijk imago.

De enige manier om de kippenpopulatie onder controle te krijgen is volgens de vereniging van verlaten dieren om met behulp van voedsel de kippen te steriliseren.

Bron: La Palma Ahora Foto: La Palma Nieuws

Scroll naar boven