Wandeltocht in het noorden van La Palma

Een verslag van de wandeling over de GR-130 van Santo Domingo naar El Tablado.

Vanaf El Paso, waar ons huis staat, is de rit naar Santo Domingo de Garafia een uur rijden. De bar op de plaza was geopend voor een pittige shot cafeïne. Extra stimulans voor de wandeltocht die ons te wachten stond.

De wandeltocht over de Gr-130 van Santo Domingo naar El Tablado behoort tot onze favoriete wandelingen op La Palma.

Don Pedro wandelen noord
Het wandelpad begint in Santo Domingo met het doorkruisen van de ondiepe kloof Barranco de la Luz. De eerste twee uur van de wandeling gaat het pad ongemerkt omhoog langs eenzaam gelegen boerderijtjes en een aantal fotogenieke Canarische huisjes.

La Palma Noorden wandelen

Een kilometer voor het gehucht Don Pedro neem de magie van deze wandeling stap na stap toe. Het uitzicht over de noordkust van La Palma is overweldigend en het landschap groots en ruig. Aan de andere kant van de diepe kloof Barranco de Fagundo ligt het pittoreske dorpje El Tablado.

Wandelpad gr-130 la palma noorden

De zon stond te blakeren aan de wolkeloze hemel. Het wandelpad slingert zich naar beneden om vervolgens bijna verticaal te stijgen. Neem alle tijd en vergeet niet om tijdens de steile daling en stijging te genieten van het landschap en het zachte gemurmel van de Atlantische Oceaan.

El Tablado La Palma Noorden
In het gezellige barretje La Garzita hadden we de keuze uit wel drie soorten taart en twee merken bier. De bestelde taxi reed niet veel later voor. Instappen deden we aan de weg hogerop in het dorp. El Tablado is te steil voor een taxi om met passagiers naar boven te rijden.

Foto`s en tekst: S.Wenning
Gerelateerde artikelen: Wandeling Santo Domingo – El Tablado

Scroll naar boven