La Palma, wat een fantastisch eiland

La Palma is als een echtgenote waarmee we al 17 jaar samenwonen. Je herinnert je nog goed het eerste jaar als een waanzinnige verliefdheid: grote kriebels en vlinders in de buik voor het eiland en de bewoners.

Vervolgens gaan de jaren vliegen, ineens realiseer je je dat je al voor het zeventiende jaar op de Plaza de España in Los Llanos Oud en Nieuw aan het vieren bent. De geuren en de kleuren zijn nog hetzelfde maar worden net iets minder intens waargenomen, ze noemen dat houden van.

la palma wandelen hoogste top
Boven de wolken op de Pico de la Cruz

Totdat je er weer eens een dagje op uit trekt en je wordt overvallen door dezelfde verliefdheid als van het eerst jaar.

De ultramarathon Transvulcania is ieder jaar opnieuw een goede reden om op pad te gaan. Dit jaar wilden we de lange afstandsloper aanmoedigen bij Pico de la Cruz. Strak blauwe lucht, de gele brem en het roze slangenkruid stonden in bloei. In de krater van de Caldera de Taburiente hingen enkele wolken. Wat een betoverend eiland en wat een decor voor een ultramarathon.

Het roze slangenkruid staat in bloei.

Lopers uit meer dan 60 landen waren dit jaar naar La Palma gereisd om meer dan 8400 meter hoogteverschil en een afstand van 74 kilometer te overbruggen. Duizenden Palmeros stonden langs het parcours om hun anonieme helden aan te moedigen. Honderden vrijwilligers waren aan het werk om het sportevenement perfect te laten verlopen.

Hardlopers passeren Pico de la Cruz.

Tegen het vallen van de avond snel omgekleden voor een bezoek aan Los Llanos waar iets na 11 uur de laatste lopers na 17 uur rennen, door de bergen en over vulkanen, de finish bereikten. Ook de laatste lopers werden binnengehaald als winnaars.

Je kijkt La Palma weer eens diep in de ogen, wat een fantastisch eiland!

Tekst en Foto´s: S.Wenning

Ultramaraton Transvulcania 2017 (man/ vrouw)
1º Timothy Lee/ida Nilson
2º Ludovic Pommeret / Anne Lise Rouset
3º Zaid Ait Malek / Hillary Allen

Scroll naar boven