Aanstichter bosbrand veroordeeld

Scott Verdine is door het gerecht van Santa Cruz de La Palma veroordeeld tot 3 jaar en 6 maanden gevangenisstraf. Bovendien moet de Duitse hippie, die de bosbrand in de zomer van 2016 veroorzaakte, de gemaakte kosten van de blusoperatie betalen. Het gaat om een bedrag van 1,8 miljoen euro.


Scott woonde voor de brand in een grot in het gebied onder het dorpje Jedey aan de westkant van La Palma. Na het een toiletbezoek in de vrije natuur verbrandde de idealist het toiletpapier om zijn sporen in de natuur uit te wissen.

Door de hoge temperaturen en de droge wind greep het vuur snel om zich heen. Tijdens de bluswerkzaamheden werden een tiental vliegtuigen ingezet en waren meer dan 350 personen actief.

De vlammen zetten het gehele zuidwesten van La Palma in de vlammen en maakte het einde aan het leven van boswachter Francisco José Santana Álvare.

Bron en foto: La Palma Ahora

Scroll naar boven