Vrijwilligerswerk op La Palma

Hanna en Stef zijn twee jonge mensen van achtenjaar. Via het wereldwijde netwerk voor vrijwilligers WWOOF kwamen ze in contact met Maria-Louisa van Finca Jelica in Tijarafe.

Op de ecologische boerderij van Maria-Louisa verzorgen Hanna en Stef de IJslandse paarden, er wordt gewerkt in de groentetuin en gekookt voor de groep vrijwilligers.

Finca Jelica in Tijarafe.

Het leven is een groot avontuur en zit vol met bijzondere ontmoetingen en verrassingen. Op de eerste dag, tijdens een wandeling naar de kust, wordt er een eenzaam en jong hondje gevonden die de naam Panda krijgt.

Hanna en Stef met Panda.

Het hondje wordt geadopteerd en is van harte welkom op de Finca Jelica maar zorgt voor problemen op de Finca Camino Verde, waar het jonge stel de laatste weken van hun verblijf op La Palma aan de slag wil als vrijwilliger.

Tijdens het werk glijdt Hanna uit en bezeert haar heup. Een zak met bevroren garnalen wordt op de zere plek gelegd maar biedt geen verlichting. Voordat Hannah er erg in heeft wordt ze met een brancard een ambulance ingetild en  naar de andere kant van het eiland gereden waar een ziekenhuisbed voor haar klaar staat.

Voor meer belevenissen van Hanna en Stef les je het blog Canariandreams

WWOOF is een non-profit organisatie gericht op het bij elkaar brengen van biologische boeren en vrijwilligers die in ruil voor voedsel, huisvesting en de mogelijkheid om te leren over een andere manier van leven hun hulp aanbieden.

Scroll naar boven