Gevangenis La Palma populair bij gedetineerden

Afgelopen week zijn er door de Spaanse rechter enkele machtige en rijke Spanjaarden veroordeeld voor corruptie. De gevangenis van La Palma zou volgens het Spaanse dagblad El Confidencial de meest comfortabele optie zijn om de straf uit te zitten.

De gevangenis in Santa Cruz de La Palma
De gevangenis van La Palma wordt door het dagblad de oase van het Spaanse gevangeniswezen genoemd. Alle gedetineerden beschikking over een eigen cel, er zijn binnen de gevangenismuren van La Palma nauwelijks conflicten, de regels worden door de gedetineerden opgevolgd en de sfeer met de gevangenbewaarders is vriendschappelijk. Er zijn geen gevechten en er is geen agressie.

De gevangenis van La Palma werd in 1960 gebouwd en is 3200 vierkante meter groot en bevindt zich aan de rand van het centrum van Santa Cruz. In de gevangenis is plaats voor 60 personen. Er is een kleine fitnessruimte, een bibliotheek en een werkplaats om bepaalde beroepen te leren.

┬┤We zijn als en grote familie`, zegt een medewerker. ┬┤Iedereen weet dat je de discipline moet respecteren. Wie zich niet aan de regels houdt, wordt overgeplaatst naar een andere gevangenis`.

De gevangenis op Mallorca komt volgens het dagblad als tweede beste optie voor het uitzitten van een gevangenisstraf in aanmerking.

Het voordeel van een verblijf in de gevangenis op La Palma ten opzichte van Mallorca is dat de gemiddelde temperatuur hier een stuk hoger ligt zodat de gevangenen ook in de winter in hemdsmouw kunnen luchten.

 

Scroll naar boven