Ecologische Finca met een missie

Puerto Naos wordt vooral bezocht door badgasten, slechts en enkeling brengt een bezoek aan de naastgelegen Platanológico Ecofinca, een boerderij op een landgoed van 15.000 vierkante meter gewijd aan de teelt van ecologische bananen.

De boerderij van Francisco Garcia Lazaro is de enige ecologische finca op de Canarische Eilanden waarin een rondleiding met een gids gemaakt kan worden.

De ecologische finca is gelegen aan de toegangsweg naar Hotel Sol.

De ecologische finca produceert 10% tot 15 % minder bananen dan de gangbare bedrijven. De prijs die wordt betaald aan de producent maakt echter veel goed, voor een kilo ecologische bananen wordt 80 eurocent betaald tegen ongeveer 27 eurocent voor een kilo (niet-biologische) bananen.


De voordelen van biologische landbouw op La Palma zijn volgens de initiatiefnemer Francisco Garcia Lazaro van de finca indrukwekkend. ´Op La Palma wordt 90% van wat er wordt geconsumeerd geïmporteerd terwijl het eiland ideale omstandigheden biedt om van alles te produceren`.

Lokale productie is volgens Fransico goed voor de plaatselijke economie en minder belastend voor het milieu. De ecologische landbouw is arbeidsintensief waardoor er veel meer mensen aan het werk kunnen op La Palma.

Bron en foto`s: La Palma Ahora
Website: platanologico.es/

Scroll naar boven