Gezond oud worden op La Palma

Meer dan 900 bewoners kunnen dit jaar deelnemen aan het programma VidActiva, culturele reizen en een groot aantal activiteiten voor ouderen.

Het doel van het programma is het bevorderen van zelfredzaamheid van ouderen en het verspreiden van kennis over het culturele erfgoed van het eiland.

ouderen-gezond-reizen-lapalmaEr zijn drie routes ontwikkeld: tijdens de culturele reis naar het noordoosten van La Palma wordt er een bezoek gebracht aan het laurierbos, het rummuseum en Casa Luján in Puntallana. Tijdens de reis naar El Paso gaan de oudere bewoners een kijkje nemen bij het kerkje Pino del Virgen en het zijdemuseum, ook wordt er een korte wandeling gemaakt naar het uitzichtpunt de Cumbrecita.  De bustocht naar het noordwesten gaat langs het Gofio-, en Etnografisch Museum, ook wordt er een bezoek gebracht aan de markt van Puntagorda.

Naast de culturele reizen worden er voor de senioren van het eiland een groot aantal activiteiten georganiseerd zoals kookworkshops, astronomie, tai-chi, lezen en schrijven, cognitieve stimulatie, lach therapie, culturele routes, inleiding tot digitale fotografie, dans, kennismaking met de computer, cosmetica en persoonlijke verzorging.

Bron en foto: La Palma Ahora

Scroll naar boven