Toeristische sector wil La Palma ontwikkelen

Meer dan 80 % van het totale oppervlakte van La Palma is beschermd gebied en 0.3% van de grond is bestemd voor toerisme. Deze gegevens tonen, volgens bronnen in de toeristische sector, aan dat er nog voldoende ruimte is op Isla Bonita om zich te verstedelijken.

bombilla-lapalma
Het dorpje Bombilla aan de westkust van La Palma.

De ambitie is om de toeristische sector te verstreken, het creëren van meer toeristische bedden die meer luchtvaartmaatschappijen, touroperators en meer bezoekers zal aantrekken.

De inzet voor het toerisme, volgens deze bronnen, betekent niet dat het eiland volgebouwd zal worden met hotels en golfbanen maar dat er enkele kleinere hotels bij zullen komen en de infrastructuur zal worden verstrekt waardoor een aantrekkelijke bestemming zal ontstaan voor toeristen. De toeristische sector voegt daar aan toe dat moet worden voorkomen dat La Palma eenzelfde ´losbandige’ ontwikkeling zal hebben als op Tenerife en Gran Canaria.

De ontwikkelaars beklagen zich over de weerstand om het eiland te ontwikkelen, zelfs als dat lijdt tot economische stagnatie en verlamming.

Bron: La Palma Ahora Foto: La Palma Nieuws

Scroll naar boven