Morgen ga ik staken in Santa Cruz

´Morgen ga ik staken in Santa Cruz de La Palma`, met deze mededeling kwam onze zoon Mees (17 jaar) dinsdag uit school.

´Dit schooljaar doe ik mijn eindexamen terwijl de Spaanse regering nog altijd niet heeft besloten welke onderwerpen er bestudeerd moeten worden. We staken om duidelijkheid te krijgen over de examens en vragen aandacht voor beter onderwijs ‘.

scholieren-staking-lapalmaMeer dan 1200 leerlingen kwamen woensdag met een vergelijkbaar verhaal thuis uit school en verzamelden zich woensdagochtend in Santa Cruz om hun stem te laten horen.

De Spaanse regering heeft een eerste stap gezet om het niveau van het staatsexamen op Europees niveau te brengen. Spanje zit echter al meer dan 300 dagen zonder regering waardoor hervormingen die in gang zijn gezet geen vervolg hebben gekregen. De scholieren die dit jaar eindexamen doen voor de middelbareschool zijn daarvan de dupe.

scholieren-staken-lapalmaDe mars begon op de Plaze de España en trok door de Calle ´O Daly naar het gebouw van de eiland-regering waar een manifest werd voorgelezen.

Op de spandoeken stonden leuzen zoals: Een minuut stilte voor het onderwijs, Zonder oplossing een revolutie, Meer investeren in het onderwijs, Meer onderwijs en minder corruptie.

Het manifest eindigde met de woorden van Salvador Allende: ´de geschiedenis is van ons en mensen maken de geschiedenis. Een gevecht voor ons onderwijs.

Foto`s: El Apuron Tekst: S.Wenning

Scroll naar boven