Een op de drie bezoekers keert terug naar La Palma

Een op de drie bezoekers keert terug naar La Palma voor nog een vakantie op het groene eiland. Een uitstekende score zou je denken, beleidsmakers denken daar geheel anders over.
La Palma heeft van alle Canarische Eilanden het laagste percentage bezoekers die na een eerste bezoek terugkeren voor een tweede bezoek.

Dit is de belangrijkste conclusie van het project: ´Rapport over het gewicht van het toerisme op de economie van La Palma`. Het onderzoek is opgesteld door de voorzitter van Toerisme van de Universiteit van La Laguna en Ashotel.

lapalma-wandelen-noorden
De bezoekers die op La Palma terugkeren komen voor de rust en om actief te zijn in de natuur.

Volgens de onderzoekers heeft het lage percentage bezoekers die terugkeert naar La Palma te maken met het beperkt aantal vluchten en het beperkt complementaire aanbod aan activiteiten op La Palma, zoals een tekort aan stranden.

Het type bezoeker dat wel naar La Palma terugkeert, komt voor de rust en om actief te zijn in de natuur.

Bron: Eltime.es Foto: La Palma Wandelen

1 gedachte over “Een op de drie bezoekers keert terug naar La Palma”

  1. Tine Gotlieb

    Ik ben dit jaar voor de eerste keer op La Palma geweest en ik ben zeker van plan om nog een keer terug te komen. De reden is eigenlijk omdat ik het zo”n prachtig en authentiek eiland vind. Als het drukker gaat worden, zal het eiland veel van zijn charme gaan verliezen. De andere Canarische eilanden zijn er om te zonnen en stappen. Laat tenminste één eiland nog om zijn mooie natuur denken en geen massatoerisme toelaten. Doodzonde.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven