IJzeren trap moet onmiddelijk worden verwijderd

Tot grote verrassing van de eilandsraad is er naast de doorgaande weg (Lp-1) tussen Los Sauces en Barlovento een ijzeren trap geplaatst. Zelfs de burgemeesters van Los Sauces en Barlovento konden niet verklaren waarom en door wie de ijzeren constructie is geplaatst.

Enkele uren na de plaatsing van de ijzeren trap heeft de wethouder contact opgenomen met de directeur van wegwerkzaamheden. Deze verklaarde verbaasd te zijn omdat zowel de gemeenteraad en de burgemeester hadden aangedrongen om een toegangspunt te maken met het hoger gelegen wandelpad.

ijzeren-trap-wandelpad-lapalma
De ijzeren trap die van de wethouder zo snel mogelijk moet worden verwijderd.

De burgemeester van Barlovento zegt het klopt dat de bewoners enkele jaren gelden hebben aangedrongen om een toegang te maken tot de wandelpaden van de gemeente. Het voorstel dat we hebben gedaan is om een veel veiligere stenen trap uit te houwen in de berg.

De eilandsraad van La Palma heeft verzocht om zo snel mogelijk de ijzeren trap te verwijderen. “Deze kolos is de antithese van de veiligheid op de weg”, zegt de wethouder van Infrastructuur Jorge Gonzalez.

De ijzeren trap is gemaakt in Los Sauces en heeft € 60.000 gekost.

Bron en foto: eltime.es

1 gedachte over “IJzeren trap moet onmiddelijk worden verwijderd”

  1. Hij is vanochtend afgebroken. Ze waren hem af aan het breken toen we er langs reden. Zonde van het geld.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven