Duiken op La Palma met een hapje en een drankje

Joost en Nanneke kwamen 9 jaar geleden naar La Palma met het plan om een duikschool te starten.

Na het eerste jaar met ontelbaar veel bezoekjes aan overheidsinstellingen voor het verkrijgen van een groot aantal vergunningen kon in 2008 de eerste duik worden genomen.

joost-nanneke-lapalma
Joost en Nanneke in de nieuwe duikschop in Los Llanos

De perfecte service en persoonlijke begeleiding van Casa de Buceo maakten dat er ieder jaar (poco a poco) meer duikers naar de duikschool in Los Llanos kwamen. Er werd personeel aangenomen en de duikschool groeide uit zijn jas.

Afgelopen zaterdag vond de opening plaats van het nieuwe pand van de duikschool Casa de Buceo in Los Llanos. Behalve het inplannen van een duik en het aanmeten van een duikpak kan er bij de Casa de Buceo nu ook een bezoek worden gebracht aan de bar en het naast gelegen terras.

lapalma-duiken-opening
De opening van de duikshop Casa de Buceo.

Nederlanders op La Palma, een interview met Joost en Nanneke.

Waarom kozen jullie voor La Palma om een duikschool te starten?
La Palma heeft ons gegrepen vanaf het eerste moment dat we er op vakantie waren. De goede omstandigheden om te duiken gedurende het hele jaar, de mogelijkheden om vanaf de kant te duiken, het groeiende aantal Nederlandse vakantiegangers en het geweldige eiland zowel boven als onder water maakte dat we dit eiland wilden promoten en ervan willen genieten.

duikschoolcasa-buceoDe meeste duikscholen bevinden zich aan de kust. Wat is de reden dat jullie hebben gekozen voor een duikschool midden in het stadje Los Llanos?
Los Llanos is een geweldig stadje, de meeste mensen komen in Los Llanos tijdens hun vakantie. Niet iedereen komt in de kustplaatsen. Verder ligt Los Llanos heel centraal op het eiland, zodat je alle kanten op kunt met de duiken. Als we aan de kust zouden zitten en je kunt daar niet duiken vanwege de te hoge golven, moet je een stuk verder rijden. We geloven in een gevarieerd aanbod aan duikstekken en als je toch de spullen in de auto moet doen ‘s ochtends, maakt het niet meer veel uit waar je heen moet rijden.

Wat was de reden van de verhuizing naar het nieuwe pand achter de grote kerk van Los Llanos?
We hebben nu de beschikking over een grote en ruime duikschool. Bij dit pand zit ook een terras, waardoor we minder problemen hebben met het laden en lossen van de duikspullen. En we kunnen nu na het duiken de deelnemers nog wat te eten en te drinken aanbieden.

Heb je als duiker een brevet nodig om kennis te kunnen maken met de onderwaterwereld op La Palma?
Je kunt bij ons duiken als je nog nooit hebt gedoken of gesnorkeld. We doen rustig aan en een introductie duik is altijd een op een. Daardoor kunnen we meteen de oceaan in. Ook organiseren we snorkeltrips. En ook snorkelen is super leuk.

duikschool-palma
De ingang van Casa de Buceo in het straatje achter de grote kerk

Hoe is het om als echtpaar samen een duikschool te runnen?
Het is heerlijk om dit samen te doen. We hebben in de loop van de jaren geleerd wat onze individuele kwaliteiten zijn en we vullen elkaar super aan.

Teksten foto´s: La Palma Nieuws
Gerelateerde links: Duikschool Casa de Buceo

Scroll naar boven