De belevenissen van Hans en Ank op La Palma

Hans en Anky droomden al lange tijd om naar het buitenland te gaan. Pas toen hun twee schoolgaande dochters op eigen benen konden staan was het moment aangebroken om te vertrekken.

Na het maken van een groot aantal wandelvakantie op de Canarische Eilanden kozen ze voor La Palma. Begin 2015 kochten ze in Puntagorda een finca met een avocadoboomgaard, een oud Spaans boerderijtje en een schuur.

hans-anky-lapalma
Hans en Anky op hun landgoed in Puntagorda.

Om het huis in Puntagorda te kunnen kopen moesten er eerst een aantal bureaucratische hobbels worden genomen. Hoe betaal je een finca als je bij de notaris zit en de bank op zich laat wachten met het overmaken van het geld? Hoe transporteer je een container vol met huisraad terwijl de toegangsweg een smal en stoffig weggetje is? En hoe regel je een vergunning bij de gemeente voor nieuwbouw en de verbouwing van het schuurtje.

emigreren-lapalma
De moestuin en het uitzicht over de oceaan.

Eenmaal ingericht wordt er genoten van het overweldigende uitzicht over de oceaan en gaat Hans aan de slag met het verbouwen van avocado’s. Maar wat is het geheim dat niet alle avocado’s even groot worden? Ondertussen schildert Ank de orchideeën in de tuin en worden de peultjes gezaaid in de moestuin.

Hans aan het werk in de moestuin
Hans aan het werk in de moestuin

Op het blog is te lezen hoe Hans en Anky de eerste stappen zetten op La Palma.

https://jvschop.wordpress.com/home/

Scroll naar boven