De expositie Anne Frank komt naar La Palma

De reizende tentoonstelling ‘Anne Frank, een geschiedenis voor vandaag’ vertelt het levensverhaal van het Joodse meisje Anne Frank vanaf haar geboorte in 1929 tot aan haar dood in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Parallel aan het verhaal van Anne Frank worden de historische gebeurtenissen weergegeven die hebben geleid tot de Holocaust.

anne-frank-expositie-lapalma
Anne Frank

De tentoonstelling richt zich met name op jongeren van 11 tot en met 18 jaar. Het doel van de expositie is om de bezoekers te informeren over het belang van tolerantie en het hebben van respect voor een ander.

De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die verantwoordelijk is voor het behoud van het Achterhuis in Amsterdam, de plek waar Anne Frank en haar familie was ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De herinnering aan Anne Frank probeert een bron van inspiratie te zijn, een reflectie op de gevaren van antisemitisme, racisme, discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

De expositie vindt plaats in La Casa Principal de Salazar in Santa Cruz de La Palma van 19 september tot 11 oktober op maandag t/m vrijdag van 9 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur.

Bron: La Palma Ahora Foto en link: Anne Frank Stichting

Scroll naar boven