Het strand van Santa Cruz bezet door actievoerders

Een groep Palmeros heeft het strand van Santa Cruz bezet. De actievoerders protesteren tegen de vertraging van de werkzaamheden om het strand te voltooien. De demonstranten ontvouwden een spandoek met de tekst, ´Salvar la Playa’.

De politie kondigde voor aanvang van de actie aan boetes uit te delen voor het betreden van het strand. De actievoerders werden toegejuicht door bewoners van Santa Cruz, vanaf de aangrenzende Avenida Maritimo, die uit angst voor een boete het niet aandurfden om het strand te betreden.

strand.santacruz.lapalma.actie
Salvar La Playa, red het strand.

Een bewoner riep vanaf het balkon: ´We zijn het zat! Eerst hebben ze mijn parkeerplaats afgenomen omdat er een strand moest komen. Nu is er geen strand, geen parkeerplaats en sterven de aangrenzende winkels een langzame dood.

Volgens de actievoerders is het strand van levensbelang om de stad een economische push te geven, voor het toerisme, voor de kinderen van de stad en om te genieten van het leven.

De overheid heeft inmiddels aangekondigd de werkzaamheden te hervatten.

Bron en foto: La Palma Ahora
Gerelateerde artikelen: Strand Santa Cruz

1 gedachte over “Het strand van Santa Cruz bezet door actievoerders”

  1. Pingback: Werkzaamheden strand Santa Cruz hervat | La Palma Info

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven