Geld voor herstelwerkzaamheden na de bosbrand

De regering van de Canarische Eilanden stelt 500.000 euro beschikbaar voor het verrichten van de werkzaamheden die nodig zijn voor het herstel van het milieu, brandpreventie en erosiebestrijding in het gebied dat deze zomer werd getroffen door de bosbrand.

Het werk dat in september zal starten bestaat uit het snoeien van bomen, het schoonmaken van verbrande gebieden en het herstellen van bospaden.

pijnbomen.na.brand.palma
De pijnboom (Pinus canariensis) heeft zich perfect aangepast aan het leven op een vulkanisch eiland. Na enkele weken verschijnen de eerste groene scheuten. Na een jaar is de boom weer groen en na 5 jaar is alleen nog aan de stam te zien dat er een bosbrand heeft plaatsgevonden

De bosbrand die de Cumbre Vieja op La Palma heeft getroffen veroorzaakt een verlies van de vegetatieve bedekking waardoor de afvoer van regenwater vermindert. Bij heftige regenval zal het regenwater het as en het verkoolde hout meeslepen wat een verstopping kan veroorzaken in de natuurlijke afwatering.

Om de komende winter modderstromen te voorkomen zal het land opnieuw waterdoorlatend worden gemaakt, er zullen geulen worden gegraven en waterbassins worden gebouwd.

De Canarische regering stelt 22 extra werknemers aan om de werkzaamheden uit voeren.

Bron: La Palma Ahora Foto: La Palma Nieuws

Scroll naar boven