Is Scott een crimineel of een onfortuinlijke idealist?

De Duitse hippie Scott die na een toiletbezoek aan de natuur toiletpapier verbrandde waardoor het eiland in vuur en vlam kwam te staan is volgens het verslag van de psycholoog geen crimineel.

De 27-jarige jongeman kwam 5 maanden geleden naar La Palma om midden in de natuur te wonen, geen afval te genereren en om niemand te storen.

duitse.hippie.veroorzaakt.brand
Scott opweg naar de rechter.

Scott maakte een grote fout die resulteerde in een van de grootste bosbranden in de geschiedenis van La Palma en het verlies van het hoofd van Dienst Bosbeheer Francisco Santana.

Nadat Scott werd verrast door het snel om zich heen uitdijende vuur is hij naar de hoofdweg gerend om hulp te vragen. Door onvoorzichtig handelen veranderde het paradijs van Scott in een persoonlijke hel.  Het is de vraag of Scott deze lading in zijn leven zal kunnen dragen.

De burgemeester van El Paso riep vandaag via Facebook op om geen populistische uitspraken te doen over Scott. De bewoners van La Palma zijn woedend of tonen mededogen voor de Duitse hippie.

De rechter zal binnenkort een uitspraak doen over de straf voor onvoorzichtig gedrag met grote gevolgen.

Bron: Eltime.es foto: elapuron

3 gedachten over “Is Scott een crimineel of een onfortuinlijke idealist?”

 1. Simone van Gerven

  Hij moet m.i. gestraft worden want hij heeft behalve een afgebrand stuk vegetatie en bebouwing en angstige eilandbewoners en toeristen, ook een dode op zijn geweten.
  Laat hem ook maar voor de kosten opdraaien al kun je van een kale kip niet plukken. Hippies: hier wel willen wonen, maar geen kranten e.d. lezen waarin de bewoners al maanden worden gewaarschuwd voor brandgevaar! Ik heb geen medelijden met deze jongeman.

 2. Waar ik al bang voor was, lees ik nu van Simone van Gerwen.
  “Hippies: hier wel willen wonen, maar geen kranten e.d. lezen ……… enz. enz.”

  Zo generaliserend, en iedereen over een kam scherend! Het lijkt wel alsof ik weer in Nederland ben. Ook zoals ze over “de kosten opdraaien” schrijft.

  En wat weet jij – Simone – trouwens van die jongen?
  Misschien was hij wel helemaal te goeder trouw en is het op een verschrikkelijke manier uit de hand gelopen.

  Wij hebben hier een aantal hippies leren kennen en ze zijn zo aardig, gastvrij en liefdevol, en voorzichtig met de natuur, dat ik het even voor die mensen wil opnemen.
  Want daar kunnen we nog veel van leren.

  Ineke.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven