Eten zoals thuis in het ziekenhuis van La Palma

Voor de zieke bewoners van La Palma wordt goed gezorgd. In het algemeen ziekenhuis werken zeven koks en een diëtiste, aangevuld door een groep van 24 keukenassistenten die per dag tussen de 190 en 240 maaltijden verzorgen voor de patiënten en het personeel.
´Goed en lekker eten is belangrijk en verkort de herstelperiode’, verzekerd Maria Rosa Hernandez Alvarez, hoofd van keuken.

De leiding van het ziekenhuis heeft volgens Maria tijdens de bezuinigingen altijd rekening gehouden met de keukendienst. Goede voeding is belangrijk en daar moet je niet op bezuinigen. De koks van het Algemeen Ziekenhuis van La Palma zijn daarom volledig gewijd om de patiënten culinair te verwennen.

LA PALMA MPP (65).JPG
Algemeen ziekenhuis La Palma

Fruit compotes, pudding, vla, koekjes, de typische Canarische paprikasauzen mojo verde en mojo rojo zijn allemaal door de koks van het ziekenhuis zelf bereid. De patiënt kan iedere dag opnieuw een keuze maken uit verschillende gerechten.

Het ontbijt is om negen uur, om een uur volgt de warme lunch, er is een snack om 5 uur en de avondmaaltijd is om 8 uur. Op zondagmorgen serveert het ziekenhuis voor de lunch huisgemaakte cake een heerlijke paella. En op Canarische feestdagen staat er konijn op het menu.

´We ontvangen veel complimenten maar heel af en toe komt er ook wel eens klacht`, geeft het hoofd van de keukendienst toe,´maar ons streven om lekkere, voedzame en evenwichtige maaltijden te serveren kunnen we waarmaken omdat we een klein ziekenhuis zijn`.

Bron en foto: El Apuron

Scroll naar boven