De rumfabriek La Aldea is geopend voor publiek

De oude suikerrietmolen van San Andres en Sauces is omgebouwd tot een museum. De rumfabriek is toegankelijk gemaakt voor een bezoek. In het museum is het gehele proces te zien hoe van suikerriet rum wordt gemaakt.

De geschiedenis van de rumfabriek Aldea gaat terug tot het einde van de negentiende eeuw. De nakomelingen van de uit Duitsland afkomstige familie Quevedo houden nog altijd de geest van het vakmanschap van de eerste rum meesters op La Palma levend.

rum.lapalma.aldea
De oude rumfabriek Aldea in San Andres

De rum wordt onder de naam Aldea op La Palma verkocht. Vooral de 15 jaar op houten vaten gerijpte ´Ron Aldea Gran Reserva Familia‘ wordt door rumkenners geprezen.

In het museum is een lokaal ingericht om de verschillende soorten rum en likeuren te proeven.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9 tot 14 uur en van 15 tot 17 uur. Op zaterdag geopend van 9 tot 14 uur. Het museum Trapiche el Melonar bevindt zich in de Calle Puerto Espindola op nummer 3.

Bron en tekst: La Palma Nieuws

1 gedachte over “De rumfabriek La Aldea is geopend voor publiek”

  1. Pingback: Suikerriet op La Palma | La Palma Info

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven