Boete dreigt voor vuilstortplaats La Palma

Het Europees Hof van Justitie heeft de Spaanse staat aangeklaagd voor het in gebreke blijven wat betreft het verwijderen van afvalstoffen. Iets meer dan 30 stortplaatsen voldoen niet aan de eisen die het Europese hof heeft vastgesteld waarvan er een is gelegen op La Palma.

vuilstort.barranco.seco
Vuilstort Barranco Seco ten noorden van Santa Cruz de La Palma

Op de vuilstortplaats Barranco Seco ten noorden van Santa Cruz de la Palma zou volgens het Europese hof ongecontroleerd afval zijn gestort waaronder gevaarlijke componenten van elektronische apparatuur. Ook zou er op de stortplaats stedelijk afval zijn gedumpt.

De vuilstortplaats die in gebruik was van 2001 is in het jaar 2012 afgedekt en op dit moment niet meer in gebruik.

Bron en foto: Eltime.es

Scroll naar boven