Controversieel glas-in-lood raam verwijderd

De gemeente Los Llanos heeft, in overeenstemming met la Ley de Memoria Histórica (de wet van het historisch geheugen), een glas-in-loodraam verwijderd met daarop het schild van Franco. Het raam maakte decennia lang deel uit van het centrale trappenhuis van het gemeentehuis.

Onder het toeziend oog van een kunsthistoricus, een glasblazer en een restaurateur werden de werkzaamheden verricht.

glas-in-lood-raam-los-llanos
Glas-in-loodraam trappenhuis Los Llanos

De wet van historisch geheugen erkent de rechten van de degenen die tijdens de burgeroorlog en dictatuur zijn vervolgd of geweld hebben geleden. In de wet staat dat alle symbolen die doen herinneren aan de onderdrukking door Franco moeten worden verwijderd.

Een meester glasblazer woonachtig in Garachico op Tenerife heeft de opdracht gekregen om een nieuw glas-in-loodraam te creëren voor het trappenhuis van het gemeentehuis in Los Llanos.

Bron en foto: Eltime.es

Scroll naar boven