Malvasia van La Palma beste wijn Canarische Eilanden

In het Zuiden van La Palma ligt de (wijn)bodega Teneguia. In de Spaanse wijngids, de Guia Repsol, wordt de Malvasia Gran Reserva uit het jaar 1996, als beste wijn van de Canarische Eilanden beoordeeld. (95 punten van 100)

Van de Malvasia druiven worden droge wijnen gemaakt maar de druif is uitermate geschikt om zoete wijnen van te maken.

malvasia-lapalma-wijn

De Malvasia Gran Reserva 1996 is als volgt te omschrijven: De wijn is licht, zeer helder en mooi goudgeel  van kleur.
De geur (“de neus”) is intens en waaronder (expressief) duidelijk aanwezige citrus en gekonfijt fruit. In de mond is de wijn evenwichtig en heeft veel smaak.
De wijn is zoet maar wordt mooi in balans gehouden door de aanwezige subtiele zuren met een mooie subtiele hint van cacao op de achtergrond.

De afdronk is complex en elegant. Dat betekent dat wijn nog lang waarneembaar is in de mond met de diverse smaak kenmerken die de wijn bezit.  Dit is mede een indicatie voor de hoge kwaliteit van de wijn. De wijn is nog op zijn mooist tot 2017.

Om volop van deze wijn te genieten is een schenktemperatuur van 8-10 graden aan te raden.

Bron: La Palma Ahora Foto: Bodegas Teneguia Tekst: Wijnstaal
Gerelateerde link: Bodegas Teneguia 

 

Scroll naar boven