Huis kopen op La Palma soms gecompliceerd

Het kopen van een huis op La Palma is niet altijd gemakkelijk, zelden is het onroerend goed op de juiste manier ingeschreven in het kadaster.

Bijna altijd denken de nieuwe inwoners dat de lastige communicatie te wijten is aan het niet juist of gebrekkig spreken van de Spaanse taal in combinatie met de Palmese bureaucratie die het de buitenlanders bewust extra moeilijk maakt. Het laatste is niet juist, ook de Palmeros worden van het kastje naar de muur gestuurd en zelfs gemeentes hebben problemen om hun zaakjes te regelen.

huis-kopen-lapalma
Casa del Tabaco in Santa Cruz

De gemeente Santa Cruz kocht in het oude stadsdeel het bekende huis Casa del Tabaco. Het plan van de gemeente is om het vervallen huis te verbouwen tot een museum.

Het huis blijkt echter tweemaal ingeschreven te staan bij het kadaster. Terwijl de gemeente als eigenaar staat vermeld in het ene register heeft zich nu ook de eigenaar gemeld volgens het andere eigendomsregister.
De gemeente Santa Cruz stapt naar de rechter.

Bron en foto: Lapalma ahora tekst: La Palma Nieuws

Scroll naar boven