El Paso herstelt vergeten wandelpaden

Werklozen jongeren worden ingezet om een aantal in onbruik geraakte wandelwegen in de gemeente El Paso te verbeteren.

De paden waaraan wordt gewerkt verbinden de rotsenscripties van Fajana met die van de petroglieven del Verde. Bovendien wordt er een pad hersteld naar la Peña del Diablo; een mysterieuze locatie bestaande uit een aantal grotten rond een enorme rots waar voor de verovering van Spanje de oorspronkelijke bewoners woonden.

wandelpaden-elpaso-lapalma
Jonge werklozen helpen mee bij het herstel van vergeten wandelpaden in El Paso.

Het project “Jeugdgarantie en Island Services” stelt op La Palma 82 werkloze jongeren met een educatieve achterstand en met het risico van sociale uitsluiting in staat om een diploma te verkrijgen in het secundaire onderwijs.

De totale kosten van het project is 435,650 euro waarvan 234,375 euro wordt betaald door de Canarische Arbeidsvoorziening en het resterende bedrag wordt gefinancierd door her Europees Sociaal Fonds.

Bron en foto: El apuron

Scroll naar boven