Verhullen hoogteverschil voetpad mislukt

Op La Palma, het steilste eiland ter wereld, is alleen de landingsbaan horizontaal. Iedere architect op het eiland wordt bij het ontwerpen geconfronteerd met de hoogteverschillen van het eiland. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer.

Bij het bestraten van de Avenida Venezuela, de belangrijkste winkelstraat in Los Llanos, is dat volgens klagende voetgangers en winkeliers niet gelukt, de nieuwe voetgangerszone helt af in de richting van de oceaan.

losllanos.shoppen
De Avenida Venezuela in Los Llanos

De twee voetpaden die voorheen waren gescheiden door een straat zijn samengevoegd tot een autovrij voetgangersgebied. Het hoogteverschil tussen beiden kanten van de straat is gepoogd te verhullen door de voetgangerszone langzaam te laten afhellen naar het lagere deel.

Ook gehandicapten beklagen zich over de slechte toegankelijkheid van het vernieuwde voetpad.

Bron en foto: Eltime Tekst: La Palma Nieuws

Scroll naar boven