Handtekeningen tegen het beschilderen van rotsen

Een groep burgers heeft dinsdag 1000 schriftelijke handtekeningen aangeboden aan de eilandsraad tegen het project van kunstenaars Agustin Ibarrola en Facundo Fierro. De handtekeningen zijn bedoeld tegen het geplande kunstproject van de twee kunstenaars waarbij muren en basalt rotsen in de kloof de La Luz in Garafia zullen worden beschilderen. Al eerder werden er 2305 digitale handtekeningen tegen dit project ingediend.

kunstproject.lapalma.jpg
Schetsen van het kunstproject Augustin Ibarrola

De initiatiefnemers zijn van mening dat het kunstproject onrechtmatig werd goedgekeurd door de voorzitter van de eilandsraad. Er ontbreekt een gedetailleerd plan en het project werd zonder toestemming van de raad aangenomen. Bovendien heeft er geen openbare aanbesteding plaatsgevonden zoals dat hoort bij aanbestedingen van meer dan 30.000 euro.

De totale kosten om de rotsen te beschilderen is van 160.000 euros inmiddels verhoogd tot 224.700 euro. De aanbieders van de handtekeningen vinden dit bedrag buiten proporties hoog en een verspilling van publieke middelen. Daarbij zijn de ondertekenaars van de petitie tegen het onnodig interveniëren in een natuurlijke ruimte, zoals de beoogde kloof in Garafia.

Eerdere werken van de kunstenaar Agustin Ibarrola in de natuur hebben de hoge kosten van het onderhoud aangetoond, soms meer dan 200.000 euro per jaar om rotsen en bomen van een nieuwe verflaag te voorzien. Enkele controversiële werken van de kunstenaar zijn op het vaste land door vandalen beschadigd en uiteindelijk verwijderd.

Tekst: La Palma Nieuws Foto: El diario

Gerelateerde artikelen
http://www.lapalma-info.nl/baskische-kunstenaar-uitgeroepen-tot-judas-tijdens-fiesta-de-carmen/
http://www.lapalma-info.nl/lokale-kunstenaars-starten-petitie-tegen-kunstproject/

Scroll naar boven