De dwergen willen dansen met de koning van Spanje

Wanneer de koning van Spanje in oktober La Palma bezoekt zullen de dwergen dansen. Tenminste dat is wat het gemeentebestuur van Santa Cruz het hof heeft aangeboden. Het wachten is op een positieve reactie van de koning.

dwergendans.lapalma
De Enanos, de dansende dwergen tijdens het feest van de processie van de beschermheilige van La Palma

Eenmaal eerder dansten de Enanos, zoals de parmantige mannetje op La Palma worden genoemd, voor de koning. In het jaar 1986 werd er onder het toeziende oog van Don Juan Carlos en Doña Sofia in het hart van de stad op de Plaza de España een olijk dansje gemaakt door de vrolijke lilliputters. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat de Enanos voor een koning hun kunsten mochten vertonen.

De dans van de dwergen is een van de hoogtepunten tijdens het vijfjaarlijks feest van de processie van de beschermheilige van La Palma. Het wachten is op het antwoord van de koning die in oktober La Palma bezoekt om de eerste steen de te leggen voor de bouw van de telescoop Cherenkov.

Bron en foto: El apuron Tekst: La Palma Nieuws

Scroll naar boven