Meer dan 9 miljoen kilo vernietigd

De vraag naar bananen op het vasteland van Spanje daalt in de zomermaanden terwijl de productie door de warmte toeneemt. Meer dan 9 miljoen kilo bananen is om deze reden vernietigd, 2.4 miljoen kilo is geschonken aan de voedselbank. Ondanks de financiële compensatie en subsidies is de bananenteelt met name voor de kleinere producenten deze zomer verliesgevend.

blad.banaan
Blad van een bananenplant.

Ondertussen wordt er gezocht naar nieuwe markten voor de verkoop van de Canarische banaan. Zes vrachtauto’s met in totaal 120.000 kilo bananen zijn naar Marokko gereisd om daar te worden verkocht. Het nieuwe avontuur liep uit op een fiasco omdat de Marokkaanse importeur niet tevreden was over de kwaliteit van de geleverde bananen.

Tekst: La Palma Nieuws Foto: s.Wenning

Scroll naar boven