Toegang tot lavatunnel Cueva Las Palomas voltooid

todoque.grot.palomas
De toegang tot de Cueva de Las Palomas

De werkzaamheden in en rond de vulkaantunnel Las Palomas in Todoque zijn voltooid. Verschillende trappen en een loopplank maken het mogelijk om de lavatunnel te bezichtigen zonder de kwetsbare grot te beschadigen.

De lava tube ‘Cueva de Las Palomas ” werd gevormd na de uitbarsting van de San Juan in 1949. De onder het lava gelegen galerij heeft een lengte 500 meter, waarin verschillende soorten ongewervelde dieren leven die zich hebben aangepast aan de duisternis.

lavatunnel.todoque
Foto Wim del Arte

Om de grot te bezoeken zullen de bezoekers tot volgend jaar juni geduld moeten hebben. Het wachten is op het realiseren van een receptie en een expositieruimte.

Bron en foto: El Time.es , La Palma Nieuws

Gerelateerde links:
Foto`s op blog van Wim del Arte
Cueva de las Palomas

Scroll naar boven