Ecologisten voorkomen aanleg van drie golfbanen

De eilandsraad nam in 2008 een plan aan om op La Palma in drie verschillende natuurgebieden golfbanen met grootschalige hotels te realiseren. De ecologisten van Federatie Ben Magec gingen tegen het plan in hoger beroep. De rechter stelde in een uitspraak op 13 mei de ecologisten in het gelijk en verklaarde het plan van de eilandsraad onrechtmatig.

golfbanen.lapalma
De in Tamanca geplande golfbaan gaat niet door.

De Hoge Raad kwam tot de volgende uitspraak: de eilandsraad heeft op een ondemocratische en niet transparante manier gehandeld en onder het mom van het algemeen belang onrechtmatig zijn plannen doorgezet zonder rekening te houden met het burgerrecht. Bezwaarschriften zijn ten onrechte ter zijde gelegd en niet beantwoord.

Niet alleen politici zijn verantwoordelijk voor het mislukken van het plan om golfbanen te realiseren maar ook betrokken technici hebben hun werk niet goed uitgevoerd. In frauduleuze rapporten is een onjuiste milieubeoordeling gegeven.

Voor de milieuorganisaties is de uitspraak van de rechter een mijlpaal in het werk dat zij verrichten om La Palma te laten ontwikkelen op basis van respect voor het eiland en de bewoners.

Bron: El Time.es Tekst en foto: S.Wenning

3 gedachten over “Ecologisten voorkomen aanleg van drie golfbanen”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven