Socialisten winnen verkiezingen op La Palma

Zondag 24 mei kon er in Spanje een stem worden uitgebracht op de gemeenteraad en het provinciale bestuur. Op La Palma en alle andere eilanden kon er tevens worden gestemd voor de eilandraad. Ongeveer 65.000 inwonen van La Palma (waarvan 1680 buitenlanders) ontvingen afgelopen week een uitnodiging om te stemmen.

lapalma-verkiezingen

Buitenlanders afkomstig uit Europa en woonachtig op La Palma kunnen alleen een stem uit brengen voor de gemeenteraad. Ik moest daarvoor naar een school bij ons in de buurt. Na het legitimeren werd ik verwezen naar het stemhokje. Het stemmen gaat niet met en rood potlood of een computer. In het stemhokje kies je een stembiljet met daarop de naam van de partij dat vervolgens in de stembus wordt gedeponeerd. Er kan geen voorkeurstem worden uitgebracht.

Om 20.00 uur sloten de 138 stembureaus waarna het tellen van de stemmen kon starten. De socialisten van de PSOE behaalden voor de eilandraad de meeste stemmen  gevolgd door de PP (partido Popular), de CC (Canarische Nationalisten) en de nieuwkomer Podemos.

Bron: La Palma Nieuws Tekst: S.Wenning

Gerelateerde artikelen: Politici in de ban van de verkiezingen 

Scroll naar boven