Politici in de ban van de verkiezingen

De politici op La Palma zijn in de ban van de gemeenteverkiezingen van volgende week zondag. Ook kan er 24 mei een stem worden uitgebracht op het provinciale bestuur van Tenerife.

De meeste stemmen worden op La Palma verdeeld onder drie partijen. De in Spanje regerende conservatief-democratische partij PP (partido popular), de socialisten van de PSOE en de CC, de Canarische nationalisten .

verkiezingen.lapalma
Verkiezingsbord in El Paso.

In de weken voor de verkiezingen wordt er op halve kracht gewerkt op de gemeentehuizen. De politici hebben hun gedachten bij het overtuigen van de eilandbewoners. Via de digitale kranten wordt flink geadverteerd en van alles beloofd.

De PP heeft een aantal EU-afgevaardigden laten overkomen uit Brussel om op deze manier duidelijk te maken dat deze partij er voor zal zorgen dat La Palma niet zal worden vergeten in Brussel. De CC belooft de weg in het noorden af te maken waar ze 15 jaar geleden mee zijn begonnen. Een gemeenteraadslid van de PSOE uit Los Llanos haalde het nieuws met de belofte om 30 % van de totale begroting van de verkiezingen te schenken aan de voedselbank.

Voor de afdeling La Palma van Podemos komt de verkiezingen te vroeg. Het is de partij niet gelukt om aansprekende kandidaten te vinden die het ideologische gedachtegoed van de partij kunnen uitdragen. De nieuwkomer Podemos is een partij die is voortgekomen uit de protestbeweging 15 M. De partij is de hoop van de Spanjaarden die in de afgelopen jaren door de aanhoudende corruptieschandalen het vertrouwen in de politiek zijn verloren.

Tekst en foto: La Palma Nieuws

1 gedachte over “Politici in de ban van de verkiezingen”

  1. Pingback: Socialisten winnen verkiezingen op La Palma | La Palma Info

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven