Rots komt tot stilstand tegen vangrail

Tijdens werkzaamheden aan de Lp-1 tussen Tazacorte en El Time is een rots van 30 ton naar beneden gerold en tot stilstand gekomen tegen de vangrail. Om de veiligheid te verbeteren worden enkele onoverzichtelijke bochten verruimd.

rots-op-weg
Rots in de vangrail tijdens werkzaamheden aan de Lp-1 tussen Tazacorte en El Time.

Het verwijderen van de rots was al voor aanvang van de werkzaamheden gepland. Dat de rots verder rolde dan was voorzien kwam als een onaangename verrassing. De gevolgen zouden wel eens rampzalig geweest kunnen zijn wanneer de rots niet tot stilstand was gekomen tegen de vangrail maar zou zijn doorgerold naar het lager op de berg gelegen gehucht Amagar.

Het verkeer zal ook de komende dagen overlast ondervinden vanwege de werkzaamheden aan de enige verbindingsweg tussen het Dal van Aridane naar het noordwesten van La Palma.

Bron en foto: La Palma Ahora Tekst: La Palma nieuws

Scroll naar boven