La Palma in de ban van padel

De beste padel spelers kwamen afgelopen week naar La Palma voor deelname aan het kampioenschap World Padel Tour. De sporthal in Santa Cruz werd omgebouwd tot een padelbaan, Sportjournalisten uit de gehele wereld kwamen naar de sporthal van Santa Cruz die speciaal voor dit toernooi was omgebouwd tot een padelpiste. De wedstrijden werden rechtstreeks uitgezonden via YouTube en de televisiezender Eurosport.

world.padel.tour.palma
World Padel Tour in Santa Cruz de La Palma

De racketsport Padel werd bedacht in 1969 door een rijke Mexicaan met een te kleine tuin om een tennisbaan aan te leggen. Hij ontwierp een kleiner speelveld omheind door een muur waardoor de bal na het de wand had geraakt alsnog gespeeld kon worden. Padel, een mix van tennis en squash, groeide in korte tijd uit tot volkssport nummer drie in Spanje en Argentinië. Op dit moment beoefenen meer dan 10 miljoen spelers padel.

Het toernooi werd gewonnen door de Argentijn Fernando Belasteguín en de Spanjaard Willy Lahoz. De padelpiste is inmiddels al weer onderweg naar het volgende toernooi dat gespeeld zal worden in tussen 16 en 23 april in Cordoba.

Foto en tekst: Siepko Wenning
Paginaweb: World Padel Tour 

Scroll naar boven