Günter Grass geëerd met uitzichtpunt

Ter herdenking aan Günter Grass zal er een uitzichtpunt worden gebouwd in Puntallana dat vernoemd zal worden naar de onlangs overleden schrijver.

Een groot deel van het jaar bracht de schrijver Grass door op La Palma met zijn familie in een huis in de gemeente Puntallana. In 2007 opende hij in dezelfde gemeente de Duitse bibliotheek Bila (Biblioteca Internacional de Lengua Alemana.) Gunter Grass ontving in 1999 de Nobelprijs voor de literatuur en de prestigieuse prijs el Príncipe de Asturias voor zijn gehele oeuvre.

DSC05755
Een van de mogelijke locatie´s in Puntallana voor het realiseren van een uitzichtpunt ter ere aan de schrijver en Nobelwinaar voor de literatuur Günter Grass.

De voorzitter van de eilandraad Pestana, die de schrijver persoonlijk kende, betreurt het dat het niet is gelukt om voor het overlijden van Günter Grass een locatie te vinden om  de markante eilandbewoner te eren met een uitzichtpunt. Er wordt door de gemeente opnieuw gezocht naar een ideale locatie voor het realiseren voor el mirador de Günter Grass.

Bron: El Apuron Foto: La Palma Nieuws

1 gedachte over “Günter Grass geëerd met uitzichtpunt”

  1. Ik kan er niets aan doen, maar ook al was deze heer een befaamde schrijver, een mirador oprichten voor hem, gaat mij iets te ver. Hij heeft een ‘duitse’ bibliotheek opgericht. Hij leeft op een Spaans eiland.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven