Gekissebis in de Palmese politiek

De oppositie partij de PP ( de conservatieve partij) verwijt de in Los Llanos regerende partijen PSOE ( de socialisten) en CC ( de partij voor de Canariër) slecht onderhoud van de trappen van de boulevard in Puerto Naos. De boulevard van Puerto Naos werd in 2013 geheel gerenoveerd, de kosten bedroegen 1.3 miljoen euro.

De foto`s van de houten trappen van Puerto Naos, die een van de partijleden van de PP op zijn Facebook plaatste, bereikten de politieke arena. De viceburgemeester van Los Llanos Chema Vargas (PSOE) gaf tijdens het radioprogramma Onda Cero La Palma als reden van het slechte onderhoud dat de eilandregering van La Palma nog altijd niet het project en het onderhoud daarvan officieel heeft overgedragen aan de gemeente. De eilandregering daarentegen beweert eerder een gebruiksaanwijzing naar het gemeentehuis te hebben verstuurd met informatie over het onderhoud van de trappen.

puertonaos-boulevard
De houten trappen van Puerto Naos

Deze week verscheen er een foto in de Palmese pers van het tweede huisje in El Remo van de oud-burgemeester van de PP. De PSOE en CC verwijten dat de oud-burgemeester (PP) illegaal werkzaamheden heeft verricht aan haar eigendom. ” Ook de oud-burgemeester moet zich zoals iedereen houden aan de wet”, gaf Chema Vargas als antwoord toen hij in het zelfde radioprogramma werd geconfronteerd met de aantijgingen tegen de oud-burgemeester.

Bron en foto: Eltime.es Tekst: S.Wenning

Scroll naar boven