Flowerpower op La Palma

Garafia is van oudsher een toevluchtsoord voor hippies. De imposante natuur en desolate dorpen van het noorden van La Palma zijn een aantrekkelijk oord voor de love and peace minnende flowerpowerbeweging.

De aanwezigheid van de hippies in de Palmese samenleving is ieder jaar duidelijker zichtbaar. De hippies ontmoeten elkaar in het weekeinde op zaterdagmiddag op de markt van Puntagorda waarna de reis wordt gemaakt naar Los Llanos.  Op zondagochtend wordt het publiek van de vlooienmarkt van Argual vermaakt met muziek en acrobatiek.

lapalma.hippies
Hippies op de markt van Argual

Het weekeinde wordt afgesloten in Tazacorte waar een twintigtal hippies, met hun rugzakken, muziekinstrumenten en honden de nacht doorbrengt in de haven.

De hippies worden in Tazacorte gedoogd maar hun aanwezigheid roept bij enkele winkeliers toch wat weerstand op. De wereldverbeteraars op blote voeten zorgen met hun afwijkende gedrag zo nu en dan voor wat onrust. En om te voorkomen dat de hippies zich zullen gaan vestigen in de grotten van El Time heeft de gemeente de toegang tot deze prehistorische onderkomens afgesloten.

Bron: El apuron Foto: La Palma Nieuws

Scroll naar boven