Palmese mokken met Delfts blauwe afbeelding

De eilandregering, onder leiding van Maria Victoria Hernandez, heeft zeven nieuwe ontwerpen toegevoegd aan de collectie ceramiek. De serie heeft de naam gekregen: La Palma…enamora, oftewel vrij vertaald: La Palma maakt je verliefd.

De tegels zijn geïnspireerd op de Delftse tegels die in 1701 werden geplaatst in het voormalige klooster van Santo Domingo in Santa Cruz om de koepel van de klokkentoren te versieren.

Maria Victoria Hernandez heeft voor de afbeelding van de Romeinse God van de liefde Cupido gekozen, een knipoog naar de komende viering van Valentijnsdag. De bekers zijn genummerd en daardoor ook interessant voor verzamelaars. De prijs per mok bedraagt 7 euro en is te koop in het insulaire Museum in Santa Cruz en in het Archeologisch Museum Benahoarita in Los Llanos.

lapalma.goes.delfs.blauw
La Palma…enamora

Bron en foto: Eltime.es

Scroll naar boven