Haven van Tazacorte gereed gekomen

De president van de Canarische regering Paulino Rivero heeft donderdag 12 februari de haven van Tazacorte geopend. Het meest ambitieuze werk dat ooit in een haven door de Canarische regering is ontwikkeld heeft zes jaar geduurd en meer dan 50 miljoen euro gekost. De Europese Unie heeft een financiële bijdrage geleverd van 75 %.

De haven van Tazacorte
De haven van Tazacorte

De president sprak in zijn openingstoespraak over de moeilijkheden die de Canarische regering heeft ondervonden om in tijden van crisis voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen om de haven te kunnen realiseren. Rivero roemde de  buitengewone architectonische vormgeving van het bouwwerk en sprak de hoop uit  dat de haven zal bijdragen aan extra economische activiteit en het genereren van nieuwe banen.

De burgemeester van Tazacorte Carmen Costa vertelde in haar toespraak gelukkig te zijn met de nieuwe haven en voegde daar aan toe dat het belangrijk is om ook de werkzaamheden aan de infrastructuur van het dorp die door de crisis zijn stilgelegd te voltooien.

tazacorte.haven

De uitbreiding van de haven bestaat uit twee verschillende gebieden waardoor er plaats is ontstaan voor extra ligplaatsen. De totale lengte van de golfbreker is 512 meter lang. De aanlegsteiger bedraagt 217 meter waardoor er cruiseschepen kunnen aanleggen en er commercieel verkeer en logistieke activiteiten mogelijk zullen zijn.

De bogen van de golfbreker
De bogen van de golfbreker

Representanten van de politieke partij PP lieten een dag eerder via de pers weten niet aanwezig te zullen zijn bij de opening. Zij zien de nieuwe haven als een geldverslindend, niet noodzakelijk project en een groot bedrog van de regerende partij CC, de Canarische Nationalisten.

Bron: eltime.es en elapuron Foto: Wim del Arte

1 gedachte over “Haven van Tazacorte gereed gekomen”

  1. Pingback: Megalomaan project goed voor surrealistische foto`s. | La Palma Info

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven