Hanen mogen vechten op de Canarische Eilanden

De organisatoren en liefhebbers van hanengevechten op de Canarische Eilanden konden afgelopen woensdag opgelucht adem halen: de regering in Madrid besloot om de hanengevechten te verbieden met uitzondering van de Canarische Eilanden en Andalusië. De regerende partij PP verwierp het verzoek van de Catalaanse partij Esquerra Republicana om het organiseren van hanengevechten strafbaar te stellen.

haan.palma

Zolang hanen tegen elkaar worden opgezet om te strijden staan ook buiten de ring voor en tegenstanders recht tegen over elkaar. Manuel Ojeda, eigenaar van 70 vechthanen is van mening dat een haan zodra het uit zijn ei kruipt er klaar voor is om met zijn mannelijke soortgenoten het vechten te oefenen. Een haan zal volgens Manuel er alles aan doen om zijn territorium te verdedigen en zal om deze reden altijd een indringer aanvallen.

Tegenstanders zien de gevechten waarbij twee hanen tegen elkaar worden opgezet als pure dierenmishandeling. Een op de tien hanen sterft aan de verwondingen tijdens of na een gevecht.

Tegenstanders kunnen in hoger beroep gaan tegen de uitspraak van de regering.

Bron: El Pais Foto: S.Wenning

Scroll naar boven