Plannen voor de inrichting strand Santa Cruz

De eilandraad heeft het maar druk met het goedkeuren van al die plannen van het gemeentebestuur van Santa Cruz. Vorige week nog werd er een plan ingediend voor een stadslift, vandaag presenteert het gemeentebestuur een plan voor de inrichting van het strand.

Het nieuwe strand van Santa Cruz zal, als het aan het gemeentebestuur ligt, een zone krijgen voor het beoefenen van sporten zoals voetbal en volleybal. Tegenover het gebouw van de eilandraad zullen kleedkamers en toiletten worden gerealiseerd. In het zuidelijke en noordelijke deel van het strand zal het mogelijk zijn om een strandstoel te huren. Ook zullen er twee uitkijkposten komen voor de strandwacht.

In het noordelijke deel van het strand, tegenover de kasteelmuur van Santa Catalina komt een centrum voor het beoefenen van kajakken en surf. Ook zal er een restaurant worden gebouwd om het strand extra attractief te maken.  In de zomers worden er vier mobiele strandtenten geplaatst.

Het gemeentebestuur van Santa Cruz hoopt al deze plannen nog voor half juli te realiseren. Juli is de maand dat de beschermheilige Nieves vanuit het bedevaartskerkje naar Santa Cruz zal worden gedragen. Meer dan 40.000 personen zullen de hoofdstad van La Palma de komende zomer vanwege deze gebeurtenis bezoeken.

strand.santacruz
Het strand ´in aanbouw`van Santa Cruz

Bron en foto: La Palma Ahora Tekst: S.Wenning

Scroll naar boven