Nieuwjaarsfeest op La Palma 

In de straten en op de pleinen van Santa Cruz de La Palma en in Los Llanos is het nieuwe jaar feestelijk begonnen. Om het geluk voor het nieuwe jaar af te dwingen moet er tijdens het slaan van de kerkklok om middernacht iedere slag een druif worden doorgeslikt. Na het verrichten van deze belangrijke ceremonie steekt de gemeente een aantal vuurpijlen af waarna het echte dansfeest gaat beginnen.

Santa Cruz organiseerde een Gran Verbena (letterlijk vertaald: grote dans) met een optreden van Arena Caliente en deejay Michael Vilar. In Los Llanos werd er op de Plaza de España gedanst op de klanken van Salsasaludando en Libertad. Het oudjaarsfeest op La Palma verliep rustig en feestelijk.

bajada 2015 lapalma
La Palma viert in 2015 het jaar van de Bajada.

Het jaar 2015 wordt voor La Palma het jaar van de Bajada, het feest dat slechts eenmaal in de vijf jaar plaats vindt en waarbij vanuit het bedevaartskerkje de beschermheilige Nieves in een processie naar Santa Cruz wordt gedragen. Er wordt hard gewerkt om het kunstmatige strand van Santa Cruz voor dit zomerfeest gereed te hebben. La Palma Nieuws houdt je het komende jaar op de hoogte of dit pretentieuze plan ook werkelijk gerealiseerd kan worden.

We wensen de lezers van La Palma Nieuws een zonnig 2015 in alle opzichten.

Foto: Informatie en foto`s Bajada

Scroll naar boven