Jacht geopend op eekhoorn

Een speciale eenheid van de milieupolitie is op jacht naar een Barbarijse grondeekhoorn. De ongewenste gast is gezien in het gebied Lomada Grande in de gemeente Garafia. Om te voorkomen dat het kleine knaagdier zich zal voortplanten zijn er in het noordwesten van La Palma valstrikken geplaatst. Het is onbekend of er meerdere eekhoorns rondlopen.

De Barbarijse eekhoorn werd eerder op Fuerteventura geïntroduceerd waar het nu een ware plaag vormt. De eerste twee eekhoorns kwamen in 1965 als huisdier naar dit eiland. De geschatte omvang van de eekhoorn populatie op dit moment wordt geschat op meer dan een miljoen. Om deze ecologische ramp op La Palma te voorkomen wordt er alles aan gedaan om de Barbarijse eekhoorn te vangen.

Eilanden zoals La Palma hebben een bijzonder en speciale biodiversiteit dat voortdurend wordt bedreigt door het introduceren van uitheemse soorten die concurreren met de inheemse flora en fauna. De eekhoorn die in het noordwesten van la Palma werd gezien is mogelijk als huisdier naar La Palma gebracht en ontsnapt.

Ardilla moruna, Atlantoxerus getulus, Barbary Ground Squirrel
Barbarijse grondeekhoorn

Bron: La Palma Ahora Foto: Tomás Crespo

1 gedachte over “Jacht geopend op eekhoorn”

  1. Leuk bijna elke dag je berichten te lezen. Sinds kort ontdekt.
    Die eekhoorn is een schattig diertje om te zien, maar ik kan me voorstellen dat dit kan uitlopen op een ecologische ramp. We zullen hier (Puntagorda) ook uitkijken of we het diertje zien.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven