Lezing over zeldzame sprinkhaan

De bioloog Rafael García Becerra komt naar La Palma om een lezing te geven te over de sprinkhaan Cigarrón palo palmero (Acrostira euphorbiae). De zeldzame Palmese sprinkhaan staat genoteerd in de Spaanse Catalogus van bedreigde dier-, en plantensoorten en is opgenomen in de rode lijst van bedreigde diersoorten door de International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN).

bioloog-Rafael-Garcia-Becerra-palma

De sprinkhaan Cigarrón palo palmero voedt zich met de bladeren van de vijgenboom  en leeft  in het gebied ten zuiden van El Remo in het westen van La Palma. Het zeldzame insect was er de oorzaak van dat de geplande golfbaan Tamanca en de te bouwen tunnel van El Remo naar Fuencaliente niet werden gerealiseerd.

Maandag 15 december vindt er een bijeenkomst plaats in het Benahoarita Archeologisch Museum van Los Llanos. De lezingen zijn bedoeld om de lokale bevolking bewust te maken van de kwetsbaarheid van het ecosysteem waar deze sprinkhaan deel van uit maakt.

palmese-sprinkhaan.jpg

Bron en foto: La Palma Ahora

Scroll naar boven