Legalisering landhuisjes op La Palma

Een groot aantal bezoekers van La Palma kiest ervoor om zijn vakantie door te brengen in een landhuisje, een casita. De merendeel van deze onderkomens wordt verhuurd zonder de daarvoor benodigde vergunning.

Naast de bestaande hotels op La Palma  is er een grote vraag naar kleinschalige accommodaties en landelijk gelegen vakantiehuizen. De casitas zijn, in tegenstelling tot de hotels, eigendom van de eilandbewoners waardoor het geld dat verdient wordt met toerisme ook daadwerkelijk bij de Palmeros terecht komt.

Veel huiseigenaren zouden het liefst hun huis legaal willen verhuren en hebben zich verenigd. Al meer dan 14 jaar wordt er door de verschillende verenigingen van huiseigenaren met behulp van advocaten gewerkt om de benodigde vergunningen te verkrijgen.

De gemeentes en ook het eilandbestuur van la Palma ( Cabildo) beweren dat ze de meeste van de illegale vakantiehuizen zouden willen legaliseren maar dat ze daarbij worden tegengewerkt door de Canarische Eilandenregering.

Afgelopen dinsdag heeft er een vergadering plaatsgevonden waarbij de eilandbestuur van La Palma zich voor het eerst duidelijk heeft uitgesproken voor legalisering van meer dan 1000 vakantiewoningen.
Het wachten is nu op het besluit van de Canarische Eilandregering.

Bron: La Palma Ahora Foto: La Palma Vakantiehuizen

La Palma Vakantiehuizen
Vakantiehuisje op La Palma.
Scroll naar boven