Bar La Palma sluit zijn deuren

Bar La Palma in de Calle Real in Santa Cruz is geschiedenis. De eigenaar is genoodzaakt om zijn lokaal te sluiten vanwege de dalende  inkomsten door de crisis en de gestegen huurprijs.

Tijdens een bezoek aan La Palma liep ik altijd even bij Bar La Palma naar binnen. Door de combinatie van de enorme toog, het hoge plafond van het lokaal, het gemèleerd publiek en het gemoedelijke  geroezemoes waande ik me Bar La Palma altijd voor even in een echte, grote Spaanse stad. Het bestaan van Bar La Palma was voor mij even vanzelfsprekens als de  grote kerk El Salvador in het centrum van de stad. Een zekerheid waarvan je denkt dat het er altijd al was en het er voor eeuwig zal blijven.

Na 30 jaar verdwijnt een geliefde ontmoetingsplaats in Santa Cruz. Het is een trieste dag voor de stad, erkende een vaste klant van dit etablissement. We wensen de vijf werknemers succes bij het vinden van werk.

bar.santa-cruz.sluit deuren
Op de foto het personeel van Bar La Palma.

Bron en foto: La Palma Ahora

Scroll naar boven