Ontwerp een kuuroord en win 40.000 Euro

De vulkaan San Antonio in het zuiden van La Palma bedekte tijdens de eruptie in het jaar 1677 de geneeskrachtig bron Fuente Santa ( de heilige bron). Meer dan 300 jaar later, in 2005 werd de bron na een lange zoektocht onder het lavasveld ontdekt.

 Afgelopen week presenteerde de vice-president van de eilandregering Carlos Cabrera de wedstrijd voor architecten en ideeën-kunstenaars om tot een ontwerp te komen van het toekomstige kuuroord Santa Fuente  in het zuiden. De hoofdprijs is 40.000 Euro.

De zwembaden die gevuld zullen worden met het water van de heilige bron zullen gratis toegankelijk zijn en zijn voor openbaar gebruik.
In het project moet een centrale ruimte worden opgenomen met toegang tot de galerij die toegang biedt tot het de bron. Het ontwerp van de thermale spa moet passend zijn in de omgeving, rekening houden met de kwetsbaarheid van het milieu, de beschikbare middelen maximaal benutten en energiezuinig zijn.

De totale begroting voor het kuuroord wordt geschat op 5 miljoen Euro. Ideeën kunnen tot 20 januari worden ingeleverd. 

san_antonio_canarios_vulkaan

2 gedachten over “Ontwerp een kuuroord en win 40.000 Euro”

  1. Pingback: Winnaar kuuroord La Palma beken | La Palma Info

  2. Pingback: Kuuroord op La Palma laat op zich wachten | La Palma Info

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven